Matting AB på Tomasgårdsvägen i Alingsås.

Om ActiveS

Svenska barn är minst aktiva i hela Norden. Samtidigt visar forskning att aktivitet ökar barns förmåga till inlärning. Enligt skollagen ska varje skola ha en miljö som främjar elevhälsa och välmående. Ståbord istället för traditionella skolbänkar är ett sätt att ge eleverna en aktiv studiemiljö, där de får möjligheten att prestera sitt bästa. Skolan kan därmed fylla en viktig roll i att vända trenden med stillasittande och skapa livslånga, positiva vanor för barn och ungdomar.

StandUp Skola höj- och sänkbara elevbord passar både små och stora elever. Den steglösa höjden justeras enkelt manuellt, ingen elanslutning krävs. Till varje elevbord ingår också en mjuk matta som ger skön avlastning och gör det bekvämare att stå. Som tillbehör finns en ljuddämpande bordsskärm samt en förvaring för t ex surfplatta eller laptop.

Sveriges Piggaste Klassrum

Skolan är en viktig aktör och arena för att nå barn och unga.  ActiveS arbetar med koncept och lösningar för skolan samt genom samarbeten och kampanjer, där vår återkommande tävling Sveriges Piggaste Klassrum är ett exempel. På många håll i landet görs redan bra saker för att skapa en mer aktiv studiemiljö. För att inspirera till rörelse och sprida dessa goda exempel  samlar vi de bästa idéerna, målsättningen är att skapa en idébank som alla skolor kan inspireras av. Alla klasser på alla skolor i Sverige är välkomna att delta. Lärare skickar tillsammans med sina elever in sitt bästa tips på hur man skapar ett piggare klassrum. De bästa bidragen belönas med produkter från ActiveS.

Den nu pågående tävlingen avslutas  1 Mars 2018. Tävlingen görs i samarbete med Generation Pep och Metro.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Om Matting

ActiveS är en del av Matting AB. Matting AB grundades 1970 och är en av Nordens största leverantörer av mattor för butik, kontor, offentlig miljö och industri. Matting är även utvecklare av koncept som t. ex. ”StandUp Skola” och ”Må bra på jobbet”. Ledorden är hälsa och funktion. Matting erbjuder lösningar för att skapa hälsosamma arbetsplatser och tillgängliga miljöer. Inom dessa områden ska Matting ligga i framkant. Det är viktigt att tillföra digitala lösningar. Genom digitala lösningar kommer vi att kunna visualisera data från uppkopplade saker, människor och platser så att dom kan fatta bättre beslut med avseende på sin hälsa, välmående och tillgänglighet. Hälsosamma arbetsplatser och tillgängliga miljöer kommer i sin tur leda till lägre sjukfrånvaro, bättre samarbeten, högre livskvalitet och ökad effektivitet. Våra varumärken är StandUp, LightUp och Jobmate.

Matting Solutions, som vänder sig till arkitekter, bygg- och fastighetsansvarig, marknadsför koncepten Entrance by Matting, Tactile Flooring och Comfort Mats.

Vårt huvudkontor ligger i Alingsås. Vi har även kontor i Köpenhamn och Ålborg.

 

Så här handlar du

Försäljningsvillkor

ActiveS sortiment är avsett för skola, universitet och offentlig miljö. Kontakta oss gärna om du som privatperson är intresserad! Vi har öppet måndag till fredag 08:00-16:45. Lunchstängt 12:00-12:45.

Vill du bli kund hos ActiveS?

Hör då av dig med dina kontaktuppgifter till oss på: ActiveS@matting.se

Priser

Samtliga priser som visas på vår hemsida  och i våra tryckta kataloger är rekommenderade slutkundspriser exklusive moms och frakt. Vi förbehåller oss rätten att utan föregående avisering göra prisjusteringar föranledda av förändrade råvarupriser, valutakurser, felskrivning eller andra förhållanden som ligger utanför Matting AB:s kontroll.

Leveranstid

Lagerförda produkter skickas från Mattings lager normalt nästkommande arbetsdag. Beräknad leveranstid ca 3 arbetsdagar. Beställningsvaror enligt offert.

Frakter

Fraktkostnad tillkommer. Vi levererar inrikes försändelser med DHL om inget annat överenskommits.

Kostnader för emballage fr o m 2016-04-01.

Emballagekostnader faktureras i samband med leveranser på pall:
EUR-pall: 150:-*
Engångspall hel: 95:-
Engångspall halv: 75:-
Pallkrage: 95:-
Pallemballage: 95:-
Fasning av mattkanter: 125:-
Montage kostnad Effektiv/Jaguar: 175:-/kvm

*Gäller ej för kunder som är medlemmar i DHL’s pallpool.

Småordersavgift

För nettoorder understigande 500 kr utgår en småorderavgift på 175 kr.

Betalningsvillkor

Efter godkänd kreditprövning erhålls normalt 30 dagars kredittid netto upp till överenskommen kreditgräns. Matting AB äger rätt att när som helst och utan föregående avisering ändra kreditgränsen. Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta samt i förekommande fall avgift för inkasso och betalningsföreläggande.

Reklamation och retur

Se särskilda villkor för reklamation och retur.

Garanti

Vi lämnar vi i de flesta fall 3 års tillverknings- och produktionsgaranti. I några fall gäller 2 år. Garantin gäller vid produktions- och fabrikationsfel. Gäller ej vid normalt slitage, åverkan eller undermålig skötsel.

Miljö

ISO Certifiering

Matting AB har ett certifierat miljöledningssystem enligt ISO14001 (certifikat nr 1412629). Se vår miljöpolicy, med mål och riktlinjer för ständig förbättring av miljöhänsyn.

Möbelfakta

Våra elevbord är Möbelfakta-deklarerade. Möbelfakta är en kravpaketering för möbler och ska vara till hjälp, oavsett om du är möbelproducent, underleverantör, upphandlare, återförsäljare eller konsument. Kraven bygger numera på tre delar; kvalitet, miljö och socialt ansvar. Läs mer på Möbelfakta.se

Här hittar du våra bord på Möbelfaktas hemsida.

 

Källsortering

Matting AB har ett detaljerat återvinningsprogram där vi källsorterar allt från hushållssopor till träpallar.

Samarbete med El-kretsen

Gällande producentansvar för elektriska och elektroniska produkter enligt förordning SFS 2014:1075 samt förordningen om producentansvar för batterier SFS 2008:834 samarbetar vi med Elkretsen AB. Dina använda produkter kan lämnas vid närmsta återvinningsstation eller insamlingsplats. För vidare information om närmaste mottagningsstation: www.el-kretsen.se

Uttjänta produkter

I enlighet med Matting AB:s miljöpolicy erbjuder vi oss att kostnadsfritt emotta uttjänta produkter för ombesörjande att produkten återvinns eller hanteras på ett miljömässigt godtagbart sätt. Den utjänta produkten kan återlämnas till: Matting AB, Tomasgårdsvägen 19, 441 39 Alingsås. Eventuella kostnader i samband med returtransport av produkten ersätts ej.

Val av tillverkare

Vid valet av tillverkare finns miljöaspekten med som ett beslutskriterie. Vi söker även påverka våra tillverkare att verka på samma sätt som vi gör på Matting AB.

Förpackningsmaterial

Förpackningsmaterial är en betydelsefull och miljöpåverkande faktor i Mattings verksamhet. Generellt gäller för papper och förpackningsmaterial att dessa är tillverkade i Sverige och i enlighet med normer satta av Pappersindustrins arbetsmiljöråd (PIA). Allt ytteremballage som Matting använder kommer från 100% återvunnet papper. Förpackningarna är även RESU-märkta, vilket är en europeisk märkning, godkänd för europeiska mått.

Medlem i FTI-registret

Matting AB är anslutet till FTI, www.fti.se. Vi betalar förpackningsavgifter och tar därmed vårt producentansvar för återvinning av förpackningar.

Frågor?

Har du frågor om vårt miljöarbete är du välkommen att kontakta Maria Ohlsson på tel. 0322-67 08 06 eller e-post: maria.ohlsson@matting.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Nyhetsbrevet utkommer 7-10 ggr/år